Pizza Margherita mit Bier

Pizza Margherita mit Bier

4.7 92 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Pizzateig mit Bier
  • Bier
    220 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Mehl
    400 g
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Salz
    1 TL
Belag
  • stückige Tomaten aus der Dose oder frisch
    250 g
  • Mozzarella in Scheiben (5 mm)
    250 g
  • Salz
    3 Prise
  • natives Olivenöl
    1 EL
  • Basilikumblätter, frisch zerpflückt
    12

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 2544 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...