Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de chile
- 4 chiles anchos, desvenados
- 300 g de agua, muy caliente
Pastel
- 20 g de pan molido, para espolvorear
- 150 g de azúcar moscabada
- 100 g de azúcar refinada
- 180 g de mantequilla
- 300 g de chocolate en polvo
- 5 huevos
- 110 g de harina
- ¼ cucharada de sal
- 1 ½ cucharada de polvo para hornear
- 1 cucharada de canela en polvo
Ganache
- 30 g de azúcar
- 230 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 20 g de mantequilla
- 250 g de chocolate semi amargo, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2692 kJ / 641 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Salsa verde
10 min
Pastel de cajeta
1h 10 min
Chiles en nogada
1j
Panqué de elote al Varoma
2 godz. 20 min
Ensalada fresca de verduras
10 min
Cheesecake de mora azul
5h
Pastel de calabacita
1j 20 menit
Tarta de queso
2j 30 menit
Pastel de chocolate y chile
1j
Alegrías
1j
Pan de elote
2j
Ensalada de surimi
10 min