Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de chile
- 4 chiles anchos, desvenados
- 300 g de agua, muy caliente
Pastel
- 20 g de pan molido, para espolvorear
- 150 g de azúcar moscabada
- 100 g de azúcar refinada
- 180 g de mantequilla
- 300 g de chocolate en polvo
- 5 huevos
- 110 g de harina
- ¼ cucharada de sal
- 1 ½ cucharada de polvo para hornear
- 1 cucharada de canela en polvo
Ganache
- 30 g de azúcar
- 230 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 20 g de mantequilla
- 250 g de chocolate semi amargo, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2692 kJ / 641 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gelatina de café y almendras
1h 15min
Agua de Horchata
5 menit
Pastel Frangipane
1 godz. 45 min
Pan de elote
2h
Cheesecake de naranja al Varoma
7sa
Mole ligero de poblano y almendras
20 dk
Pastel imposible al Varoma
6h
Souffle de chocolate
1sa
Gelatina de queso y piña
4sa
Mole amarillo
35 dk
Tamales Oaxaqueños
2sa 30 dk
Gelatina de rompope
5 Std. 20 Min