Urządzenia i Akcesoria
Persian Love Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Sponge
-
pistachio nuts, unsalted, shelled60 g
-
ground cardamom½ tsp
-
blanched almonds250 g
-
lemon thin peelings of skin1
-
light brown sugar150 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing200 g
-
medium eggs4
-
plain flour100 g
-
baking powder1 tsp
-
rose water2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Syrup
-
light brown sugar30 g
-
lemon juice40 g
Icing and Decoration
-
mascarpone200 g
-
icing sugar40 g
-
rose water½ tsp
-
edible rose petals (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
138.7 mg
Białko
10 g
Kalorie
1916.7 kJ /
458.1 kcal
Tłuszcz
34.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut and Pistachio Delight
1 godz. 5 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Cardamom And Lime Syrup Cake
1 godz. 35 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 godz. 50 min
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
1 godz. 25 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.