Persian Love Cake

Persian Love Cake

4.6 119 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices

Składniki

Sponge
  • pistachio nuts, unsalted, shelled
    60 g
  • ground cardamom
    ½ tsp
  • blanched almonds
    250 g
  • lemon thin peelings of skin
    1
  • light brown sugar
    150 g
  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    200 g
  • medium eggs
    4
  • plain flour
    100 g
  • baking powder
    1 tsp
  • rose water
    2 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
Syrup
  • lemon juice
    40 g
  • light brown sugar
    30 g
Icing and Decoration
  • mascarpone
    200 g
  • icing sugar
    40 g
  • rose water
    ½ tsp
  • edible rose petals (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 458.1 kcal / 1916.7 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 34.4 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 138.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...