Wersje kompatybilne
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bread Dough
- 180 g water
- 30 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 10 g sugar
-
10
g fresh yeast, crumbled
lub 1 tsp dried yeast (4 g) - 300 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Boerewors Burgers
- 1 Tbsp coriander seeds
- 3 cloves
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 ½ tsp black peppercorns
- 20 g sunflower oil
- 400 g beef mince, broken in pieces
- 400 g pork mince, broken in pieces
- 30 g red wine
Tomato Sauce, Barbecue Bread and Burgers
- 200 g onions, quartered
- 5 g fresh parsley, leaves only
- 30 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 400 g tinned chopped tomatoes
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 10 g sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1h 35min
Malva Pudding
55min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 Std. 10 Min
Malva Pudding
55min
Peppermint Crisp Parfait
2 Std. 25 Min
Biltong Scones
45min
Bunny Chow with Durban Curry
3 Std.
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Tin Can Mealie Bread
25min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Mealie bread
55min
Milk Tart
8 godz. 45 min