Tortillitas de camarones (sin gluten)

Tortillitas de camarones (sin gluten)

4.6 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
24 unidades

Składniki

  • 120 g de cebolleta (sin tallo y en trozos)
  • 6 - 8 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
  • 40 g de harina de garbanzos casera o certificada sin gluten
  • 100 g de harina sin gluten Schär® Mix Dolci
  • 10 g de almidón de tapioca dulce (consultar lista FACE)
  • ½ cucharadita de sal
  • 350 g de agua muy fría
  • 150 g de camarones frescos
  • 4 cubitos de hielo
  • 300 - 400 g de aceite para freír

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 57 kcal / 237 kJ
Białko 1.88 g
Tłuszcz 3.19 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...