Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolleta (sin tallo y en trozos)
- 6 - 8 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 40 g de harina de garbanzos casera o certificada sin gluten
- 100 g de harina sin gluten Schär® Mix Dolci
- 10 g de fécula de tapioca dulce (consultar lista FACE)
- ½ cucharadita de sal
- 350 g de agua muy fría
- 150 g de camarones frescos
- 4 cubitos de hielo
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1.88 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3.19 g
- Błonnik
- 0.51 g
Alternatywne przepisy
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 Min
Porra antequerana
1 Std. 10 Min
Mero en amarillo
45min
Salmorejo de remolacha
30 Min
Salmorejo para dos
45min
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30 Min
Pestiños andaluces
1 Std.
Salmorejo sin gluten
10 Min
Bacalao dorado
25 Min
Gamba blanca de Huelva cocida
35min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 Min
Tocino de cielo
4 Std. 30 Min