![Walnut Bread Walnut Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B41045D-22AE-473F-ABDB-024FA6FE3490/Derivates/A345C3E5-B58C-4709-925A-A763D5A3CF50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 150 g strong wholemeal bread flour
- 1 tsp fine sea salt
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 15 g honey (optional)
- 20 g walnut oil, plus extra for greasing
- 200 g water
- 120 g walnut halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 698 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Sonja's Bread
3h 10min
Olive Bread Rolls
2 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Turmeric and Onion Bread
2h 45 min
Classic Wholemeal
2h 40min
Seedy Wholemeal Bread
1 Std. 35 Min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Soda Bread with Feta
30 Min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3klst
Rye and Walnut Bread
1h 25min
Steamed Wholemeal Bread
2 godz.