![Rote Grutze (red fruit pudding) Rote Grutze (red fruit pudding)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D886D168-85A2-4B03-B7DA-2C30AA9FAC72/Derivates/6506F7CD-77A9-43E2-9305-BE89D4B91161.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g white wine (see Tips)
- 10 g rum (opcjonalnie)
- 25 g cornflour
- 50 g white sugar (see Tips)
- 600 g fresh mixed berries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 381.7 kJ / 90.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 12.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scallops and prawns with XO butter
50 Min
Broccoli and blue cheese soup
25 Min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 Min
Cheese mousse
10 Min
Sweet buns (Navettes)
2h
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Green fig and lime marmalade
1 Std. 10 Min
Mushroom Walnut Pâté
5 Min
Roasted eggplant
1 godz. 35 min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Provençal tart
1 Std. 15 Min
Beetroot ketchup
1 Std. 15 Min