Urządzenia i Akcesoria
Linzer torte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
12 portions
Składniki
Berry chia jam
-
strawberries hulled250 g
-
raspberries250 g
-
raw sugar70 g
-
agar agar powder1 ¼ tsp
-
white chia seeds3 tsp
Linzer torte
-
butter chilled and cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing120 g
-
hazelnuts100 g
-
plain flour plus extra for dusting100 g
-
wholemeal spelt flour100 g
-
baking powder¾ tsp
-
brown sugar (see Tips)2 tbsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground cloves¼ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
egg1
-
natural vanilla extract1 tsp
-
cold water2 - 3 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
30.4 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1084.8 kJ /
258.3 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
22.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spanish flan
7 godz. 55 min
Brutti ma buoni
4 godz. 40 min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Hazelnut caramel bonbons (TM6)
2 godz. 30 min
Baharat spice mix
5 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Marzipan bites
45 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Toum
15 min
Tarator (tahini dip)
5 min
Savoiardi with mango and passionfruit
2 godz. 10 min