Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de hojas de cilantro
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 25 g de aceite de oliva
-
235
g de granos de elote blanco, en latado y escurrido
lub 235 g de granos de elote amarillo, en latado y escurrido - 400 g de calabacita, en cubos de (2 cm)
- 135 g de puré de tomate
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 420 kJ / 100 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25min
Picadillo
25min
Tradicional sopa de fideo
35min
Salpicón de res
1 godz.
Caldo tlalpeño
1h 20min
Pasta al poblano
35min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Ensalada de nopal
30min
Chilaquiles rojos
25min
Rajas con queso
25min
Enfrijoladas
30min
Chilaquiles divorciados
1 godz.