![Pesto rosso Pesto rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/463E3471-E6F9-484B-A5CF-4EC7EEA25140/Derivates/E4CDEDE0-B42B-44FC-BC54-BE704A4EF4F1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di pecorino a pezzi (3-4 cm)
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
-
30
g di pinoli
lub 30 g di mandorle pelate - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 100 g di pomodori secchi sott'olio, ben sgocciolati
- 100 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 dk
Pesto alla genovese
20min
Maltagliati pomodori e mandorle
45min
Pesto alla trapanese
20min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25 dk
Bruschette saporite
40min
Pesto di pistacchi
10min
Penne al sedano
30 dk
Patè di pomodori secchi e tonno
15 dk
Pesto di pomodori secchi e aglio
10min
Pesto di pomodori secchi
10min
Pesto alla siciliana
15 dk