Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di vongole
- 2900 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 25 g di scalogno in quarti
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato, a piacere
- 1 cucchiaino di salsa di senape
- 3 cucchiai di olio di oliva
- 200 g di pasta secca, tipo farfalline
- 250 - 300 g di cuori di carciofo, puliti e a cubetti
- 50 g di pomodori a dadini (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1482 kJ / 353 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 10.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate ai gamberi
30 Min
Arroz de marisco
1h 10min
Pennette allo zafferano e gamberetti
30 Min
Insalata di patate e salmone profumata all'aneto
1h 10min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 Min
Focaccia uva e Taleggio (senza glutine)
1h 40min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Tisana zenzero, curcuma e camomilla
20min
Passato di verdure (Bimby Friend)
40 min
Farfalle pesto e gamberi
20min
Linguine allo scoglio
40 min
Penne al sugo di calamari
40 min