Insalata di pasta, vongole e carciofi

Insalata di pasta, vongole e carciofi

4.8 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di vongole
  • 2900 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale + q.b.
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 rametti di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 25 g di scalogno in quarti
  • 1 cucchiaio di succo di limone spremuto fresco
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato a piacere
  • 1 cucchiaino di salsa di senape
  • 3 cucchiai di olio di oliva
  • 200 g di pasta secca tipo farfalline
  • 250 - 300 g di cuori di carciofo puliti e a cubetti
  • 50 g di pomodori a dadini (1 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 353 kcal / 1482 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 10.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...