Wersje kompatybilne
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cinnamon Panna Cotta
- 4 gelatine leaves (1.5 g each)
- 110 g granulated sugar
- 2 cm cinnamon stick
- 480 g double cream (around 48 % fat)
- 250 g whole milk
Apple, Apricot and Ginger Compote
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 70 g dried apricots, soft
-
600
g Cox apples, peeled, quartered, cores removed
lub 600 g tart apples, peeled, quartered, cores removed - 10 g sugar
- 75 g water
- 20 g unsalted butter, diced (1 cm)
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2361 kJ / 564 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Minted Mushy Peas with Crème Fraîche
20 Min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 Std. 30 Min
Emmental Gougères
50 Min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35min
Pea and Lardo Soup
1h 5min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1h 30min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30min
Red Berry Cheesecakes in Jars
4 Std.
Lemon Tiramisu
6h 25min
Pissaladière
1h 30min
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tarts
1h 5min