![Blended mixed vegetable soup Blended mixed vegetable soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a57d522-fb05-42b8-9b35-91880f631e22/Derivates/713f56f9-1b7b-487b-b890-11514e60d433.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g olive oil
- 170 - 200 g mixed vegetables (e.g. onion, eschalot, leek), cut into pieces (2 cm)
- 700 - 800 g mixed vegetables (e.g. zucchini, carrot, pumpkin, sweet potato, celery, parsnip, peas), cut into pieces
- 750 - 850 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 536.9 mg
Alternatywne przepisy
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Chunky mixed vegetable soup
50min
Vegetable soup
35min
Custard
10min
Hearty seven vegetable soup
30min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Stewed apples
25min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Mushroom risotto (TM6)
30min
Pumpkin and ginger soup
35min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min