Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina
- 30 g di fecola di patate
- 150 g di zucchero
- 2 tuorli
- 130 g di burro
- 1 pizzico di sale
- ¼ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 2 albumi
- burro q.b.
- 2 pere Abate
- 150 g di cioccolato fondente
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di liquore all'arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1980 kJ / 473 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3 Std. 45 Min
Crostata di mele
1h 5min
Torta di mele
1 Std.
Salame di cioccolato
3 Std. 10 Min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Sfogliata di pere e cioccolato
2h 50min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Crostata classica alla frutta mista
1小时 20 分钟
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15min
Torta Susanna
2h 40min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Strudel di mele
1h 35min