Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate
- 160 g natas
- 170 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 30 g açúcar (opcional)
- 50 g manteiga
Macarons
- 270 g açúcar
- 110 g amêndoa ralada
- 25 g cacau em pó
- 120 g claras de ovo (3 aprox.)
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 643.4 kJ / 153.8 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 18.2 mg
Alternatywne przepisy
Macarons passo-a-passo
1 Std. 30 Min
Palmiers cobertos
2 Std.
Macarons com creme de lavanda
5h 20min
Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres
1 godz.
Waffles em frasco
20 min
Éclairs de chocolate
2 Std.
Técnica Noodles
30 min
Bombons de avelã e amêndoa
1 godz.
Cake pops de chocolate branco
24 Std.
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25min
Mini cupcakes com cobertura de mascarpone e cacau
45 min
Petits gâteaux de chocolate
8h 45min