Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panacota
- 6 folhas de gelatina neutra cortada em pedaços
- Água q.b. p/ demolhar
- 250 g framboesas
- 600 g natas
- 150 g leite
- 150 g açúcar
-
1
c. chá de extrato de baunilha
lub ½ vagem de baunilha, só as sementes
Molho
- 200 g sumo de laranja
- 200 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1981.3 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 40.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4hod. 5min
Panacota de figo
4hod. 10min
Panacota de maracujá
5 Std. 10 Min
Panacota de frutos do bosque light
7h
Panacotas de ameixa
5h
Panacota de cereja
3h
Mousse de maracujá
10min
Panacota com coulis de morango
6 Std. 25 Min
Panacota light com morangos
3h
Panacotas de iogurte grego
3h
Bavaroise de framboesa
3 Std. 10 Min
Bavaroise de morango
8 Std. 5 Min