Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de chocolate preto
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 60 g leite
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Mousse de chocolate branco
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 100 g leite
- 250 g chocolate branco partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Mousse de chocolate de leite
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 80 g leite
- 250 g chocolate de leite partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Garibaldis
5h
Cheesecake de framboesa
4hod. 20min
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Jelly shots de papaia
10min
Brigadeiros XL
1 Std. 30 Min
Mousse de três chocolates com crocante de cacau
5h
Cheesecake de chocolate
4hod. 10min
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2 godz. 15 min
Petit gâteau de caramelo
15min
Tarte de banana e caramelo
1 godz.