Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux
- 190 g farinha
- 20 g cacau em pó
- 120 g água
- 630 g leite
- 100 g manteiga
- 1 pitada de açúcar
- 1 pitada de sal
- 4 ovos batidos
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 150 g açúcar
- 2 ovos
- 2 gemas de ovo
- ½ c. chá de essência de baunilha
Cobertura de chocolate
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g água
- 50 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1154.2 kJ / 275.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 50.6 mg
Alternatywne przepisy
Mini guardanapos
25 λεπτ.
Profiteroles
1ωρ. 30 λεπτ.
Mini éclairs de framboesa
3 Std.
Macarons com creme de lavanda
5 Std. 20 Min
Massa choux
1ωρ. 30 λεπτ.
Tarteletes de morango
1h 15min
Árvore de Natal de profiteroles
1ωρ.
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1ωρ. 30 λεπτ.
Macarons de chocolate
2 Std.
Fofos com creme de laranja
1ωρ.
Bolas de Berlim
2u. 40min
Creme de pasteleiro
15 λεπτ.