Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g leite
- 100 g açúcar
- 1 c. chá de mel
- 100 g manteiga
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 ovo
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 pitada de sal
- 200 g creme de chocolate de avelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1495.5 kJ / 357.4 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 34.3 mg
Alternatywne przepisy
Pães de leite ao vapor com chocolate
3 Std. 30 Min
Torta de chocolate
1 Std.
Massa choux
1h 30min
Trança
2h 20 min
Tarteletes de morango
1h 15 min
Árvore de Natal de profiteroles
1 Std.
Minibolos-rei de chocolate
3 Std.
Bolo zebra
55 min
Croissants
2h
Bolas de Berlim
2h 40min
Creme de pasteleiro
15 Min
Massa de piza
1 Std.