"Dżem" bekonowy

"Dżem" bekonowy

4.6 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 300 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżki wody wrzącej
  • 160 g cukru trzcinowego
  • 80 g octu jabłkowego
  • 60 g syropu klonowego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej wędzonej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 1003.5 mg
Białko 20 g
Kalorie 4497.4 kJ / 1074.9 kcal
Tłuszcz 63.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Węglowodany 109.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...