Urządzenia i Akcesoria
"Dżem" bekonowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
-
3 łyżki wody wrzącej
-
160 g cukru trzcinowego
-
80 g octu jabłkowego
-
60 g syropu klonowego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej wędzonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1003.5 mg
Białko
20 g
Kalorie
4497.4 kJ /
1074.9 kcal
Tłuszcz
63.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Węglowodany
109.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BURGERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 godz. 30 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Ciasto wonton
50 min
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Lassi z kiełkami
20 min