"Dżem" bekonowy
TM6 TM5

"Dżem" bekonowy

4.7 (69 ocen)

Składniki

  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżki wody, wrzącej
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 300 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g oliwy z oliwek
  • 160 g cukru trzcinowego
  • 80 g octu jabłkowego
  • 60 g syropu klonowego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej, wędzonej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
8982.7 kJ / 2146.9 kcal
Białko
39.9 g
Węglowodany
218.2 g
Tłuszcz
124.9 g
Tłuszcz nasycony
40.7 g
Błonnik
3.4 g
Sód
2008.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy