Coconut & almond jelly with pineapple syrup

Coconut & almond jelly with pineapple syrup

4.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Almond milk
  • raw almonds
    220 g
  • water
    660 g
  • pitted dates
    4
  • natural vanilla extract
    ½ tsp
Coconut milk
  • desiccated coconut
    300 g
  • water
    1000 g
Jelly
  • water room temperature
    200 g
  • agar agar powder
    2 tsp
  • pure maple syrup
    150 g
  • natural almond extract to taste
    ⅛ tsp
Pineapple Syrup
  • fresh pineapple flesh only, cut into pieces (1 cm)
    150 g
  • orange liqueur (opcjonalnie) (e.g. Grand Marnier®)
    1 tbsp
  • water
    140 g
  • soft dark brown sugar
    2 tbsp
Assembly
  • fresh pineapple flesh only, cut into cubes (5 mm)
    100 g
  • coconut flakes toasted
    30 g
  • fresh mint leaves only, finely sliced
    6 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 532.8 kcal / 2237.6 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 42.5 g
Węglowodany 26.2 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 24.9 g
Sód 24.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...