Urządzenia i Akcesoria
Semmelknödel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Brötchen (300 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)6 - 7
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten25 g
-
Milch220 g
-
Eier3
-
Salz1 TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
928 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30 min
Spätzle
30 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Kas-Press-Knödel
45 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 godz. 15 min
Kässpatzen
1 godz. 15 min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 godz.
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.
Serviettenknödel
1 godz. 10 min