Champignonpizza

Champignonpizza

3.7 92 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    350 g
  • Wasser lauwarm
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl
    20 - 25 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Gouda mittelalt, in Stücken
    300 g
  • geräucherter Schinkenspeck, in Scheiben durchwachsen, in Stücken
    200 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Öl
    30 g
  • Champignons in Scheiben (5 mm)
    1000 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 876 kcal / 3661 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...