![Brasato di manzo al vino rosso Brasato di manzo al vino rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E879D41D-0526-4724-9849-A405365B6040/Derivates/239211DF-065E-44A2-9499-1B9721EED40F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinata
- 1000 g di carne di manzo (girello intero) in un unico pezzo
- 750 g di vino rosso corposo (tipo Barolo)
- 4 chiodi di garofano
- ½ cipolla rossa a metà
Brasato
- 1 gambo di sedano a pezzi (3 cm)
- 1 carota, pelata e a pezzi (2 cm)
- 100 g di lardo a cubetti (0.5 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 pezzo di stecca di cannella
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di burro
- 10 g di farina tipo 00
Polenta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4217 kJ / 1008 kcal
- Białko
- 64.9 g
- Węglowodany
- 88.4 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manzo all'olio con polentina bianca
3h
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Vitello tonnato
25h 30 min
Roastbeef
55 min
Brasato con salsa alle mele e brut
2h 30min
Polenta e bruscitti
2 Std. 20 Min
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45 Min
Lonza alla senape
1 Std. 5 Min
Cassoeula
1h 25min
Filetto di maiale con crauti e purè di patate
1 Std. 10 Min
Arrosto di vitello con carciofi
1 Std. 5 Min
Ossobuco alla milanese
1 Std. 10 Min