
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jabłkami (apple pie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki220 g
-
mąki pszennej450 g
-
cukru pudru20 g
-
soli1 szczypta
-
wody bardzo zimnej60 - 70 g
Nadzienie
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki800 g
-
cukru plus 1 łyżka, do posypania ciasta120 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej3 łyżki
-
jajko roztrzepane, do posmarowania ciasta1
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
364 kcal /
1527 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
52.3 g
Błonnik
2.4 g