Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jabłkami (apple pie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
220 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
450 g mąki pszennej
-
20 g cukru pudru
-
1 szczypta soli
-
60 - 70 g wody bardzo zimnej
Nadzienie
-
800 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
120 g cukru plus 1 łyżka, do posypania ciasta
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.5 g
Kalorie
1527 kJ /
364 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
52.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min