Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grießklößchen
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- 1 Prise Salz
- 20 g Zucker
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei
Holunderbeersuppe
- 500 g Holunderbeeren, abgezupft
- 750 g Wasser
- 300 g Äpfel, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 25 g Zitronensaft
- 100 g Zucker
- 30 g Speisestärke
- 150 g Cidre (Apfelwein)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Soja-Hafer-Milch mit Hefeklößen zum Frühstück (燕麦豆浆加馒头)
5 godz. 20 min
Eierpunsch
20min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1h
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Rote Rüben-Sellerie-Püree
40min
Stachelbeer-Schichtdessert
2 Std.
Eierstich (Suppeneinlage)
15min
Birnenklütje
1 Std. 10 Min
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1u. 15min
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1h
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3h