Weißweinsuppe

Weißweinsuppe

4.4 81 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Blattpetersilie abgezupft
    10 Stängel
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    100 g
  • Zwiebeln geviertelt
    2
  • Möhre in Stücken
    50 g
  • Sellerie in Stücken
    50 g
  • Porree den weißen und hellgrünen Teil, in Stücken
    100 g
  • Öl
    30 g
  • Mehl
    10 g
  • trockener Weißwein (z.B. Silvaner)
    300 g
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Zucker und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Butter
    1 EL
  • Salz
    3 Prisen
  • Zimt
    1 Msp.
  • Graubrot in kleinen Würfeln
    70 g
  • Milch
    100 g
  • Sahne
    150 g
  • Muskat
    1 Prise
  • Pfeffer
    3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 438 kcal / 1838 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...