Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und Wasser zum Kochen der Gnocchi
- 800 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale, ggf. in Stücken
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 1 Ei
- 1 TL Salz und Salz zum Kochen der Gnocchi
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi mit Salbeibutter
2 godz.
Pandoro
4h 20min
Trofie
1h
Schupfnudeln
2 godz.
Gnocchi alla romana
1h
Focaccia mit Gewürzöl
4 godz. 15 min
Ravioli alla napoletana
1h
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1 godz. 30 min
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1h
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2u. 10min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Risotto alla Milanese
35min