Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 100 g Zucker
- 450 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 1 TL Orangenschale, Bio, fein abgerieben
- ½ TL Salz
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1235 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Argentinische Alfajores (Mürbteigkekse)
1 godz.
Pandoro
3h
Joghurt-Grießkuchen
5h
Linzer Torte
1 godz.
Linzer Torte
3h
Milchrahmstrudel
1h 30min
Pfannkuchen Timber Style
25 Min
Brotknöpfle mit Salat
1 godz.
Teigtaschen mit Rindfleisch und Gemüse
1 godz. 45 min
Focaccia mit Salsiccia
2h
Windbeutel mit Preiselbeersahne
1h 30min