Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 100 g Zucker
- 450 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 1 TL Orangenschale, Bio, fein abgerieben
- ½ TL Salz
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1235 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
2 godz.
Windbeutel mit Erbsenmousse
4 Std.
Pandoro
3 godz.
Torta della nonna
4 Std.
Grissini
2 Std. 30 Min
Zitronenreis
40 Min
Karamellcreme (Flan)
3 godz.
Joghurt-Grießkuchen
5h
Bratwurst-Ravioli
35 Min
Granita Siciliana
3 godz. 20 min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Crostata mit Vanillecreme
2 godz.