Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 300 g Wasser
-
¼
Würfel Hefe (10 g)
lub ½ Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 500 g Weizenmehl Type 550
- 10 g Salz und etwas mehr zum Bestreuen
- 250 g Kartoffeln, in Scheiben (1-2 mm)
- 1 - 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Focaccia mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Focaccia mit Brokkoli
2 godz. 15 min
Frittierte Mini-Pizzen
2 godz.
Pissaladière
1 godz. 20 min
Focaccia mit Thymian
1h 55min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Focaccia auf apulische Art
1 godz. 40 min
Knusprige Focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia mit Rosmarin
1h
Ciabattabrötchen
1 godz. 40 min
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min