Warmer Schokoladenkuchen mit marinierten Erdbeeren

Warmer Schokoladenkuchen mit marinierten Erdbeeren

4.7 6 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

Schokoladenkuchen
  • Butter zum Einfetten
  • Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
    60 g
  • Orange unbehandelt, Schale dünn abgeschält
    1
  • Eier getrennt
    6
  • Salz
    1 Prise
  • Kuvertüre dunkel, in Stücken
    200 g
  • Orangenlikör z.B. Grand Marnier
    20 g
  • Speisestärke (20 g)
    2 gestr. EL
  • Backpulver
    1 gestr. TL
Marinierte Erdbeeren
  • Erdbeeren in dünnen Scheiben
    250 g
  • Zucker
    50 g
  • Butter kalt, in Stückchen
    100 g
  • Orangensaft
    200 g
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    20 g
  • Puderzucker
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 567 kcal / 2373 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...