Bayerischer Kartoffelsalat

Bayerischer Kartoffelsalat

4.5 254 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Wasser
    150 - 200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pellkartoffeln gepellt, je nach Größe ganz oder halbiert
    700 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Essig
    30 g
  • Öl
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 230 kcal / 959 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...