Truskawkowy sos winegret

Truskawkowy sos winegret

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 słoiki

Składniki

  • 120 g oliwy z oliwek
  • 500 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
  • 120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 4 łyżki miodu płynnego
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 słoik

Sód 1288.8 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 6338.6 kJ / 1515 kcal
Tłuszcz 120.8 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 18.6 g
Węglowodany 116.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...