Urządzenia i Akcesoria
Aperol slush
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
300 - 350 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
100 g Aperolu® (patrz wskazówka)
-
100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
100 g wina musującego, typu Prosecco
-
2 plastry pomarańczy do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
12 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
478.7 kJ /
114.4 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hity 2025
17 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Brzoskwiniowa mrożona herbata
2 godz. 25 min
Limoncello spritz
10 min
Virgin Aperol Spritz
10 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Limoncello Bellini
5 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Bigos cygański
1 godz.
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min