Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Rafaello
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
-
820 g mleka
-
250 g cukru
-
250 g wiórków kokosowych
-
5 żółtek
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
85 g skrobi ziemniaczanej
-
85 g mąki pszennej
-
330 - 380 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 krakersów (patrz wskazówka i wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
76 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1510 kJ /
360.9 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
17.8 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Ciasto leśny mech
3 godz. 20 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min