Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe w sosie własnym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
25 g oleju
-
80 - 85 g kostek boczku
-
170 - 200 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
4 plastrów schabu wieprzowego (120-150 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
-
320 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
5 g sosu sojowego
-
15 g musztardy
-
25 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
373.1 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1017.7 kJ /
243.2 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bigos cygański
1h
Kurczak w sosie paprykowym z kluskami na parze i paluchy drożdżowe
1h
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1h
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45min
Stroganow z kurczaka
1h 20min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1h 10min
Pulpety po myśliwsku
1h
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1h 20min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50min
Cordon bleu z kurczaka
20min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1h 10min