Roladki schabowe w sosie własnym

4.7 26 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 25 g oleju
  • 80 - 85 g kostek boczku
  • 170 - 200 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 4 plastrów schabu wieprzowego (120-150 g każdy)
  • sól do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • papryka słodka, mielona do oprószenia
  • 130 g cebuli przekrojonej na pół
  • 25 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
  • 320 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 5 g sosu sojowego
  • 15 g musztardy
  • 25 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 373.1 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1017.7 kJ / 243.2 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...