Urządzenia i Akcesoria
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
90 g selera naciowego bez łyka, pokrojonego na kawałki
-
90 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
⅔ łyżeczkę nasion kolendry
-
1 ⅓ łyżki musztardy francuskiej
-
35 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 dorady, całe, oczyszczone (ok. 500 g każda)
-
510 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
670 g ziemniaków pokrojonych na ok. 3 cm kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
155.9 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
1278.2 kJ /
305.5 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM7, TM6)
40 min
Makaron z cukinii z sosem mango-limonka
20 min
Kleik ryżowy
2 godz.
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 min
Roladki drobiowe ze szparagami i ryżem
1 godz. 10 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
40 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Omlet z ziołami na parze
20 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min