
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie chili z batatami i fasolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
65 g zielonego orkiszu (patrz wskazówka)
-
65 g cebuli przekrojonej na pół
-
⅔ ząbka czosnku
-
⅔ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g oleju
-
200 g batata pokrojonego w 1 cm kostkę
-
130 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
1 ⅓ łyżeczki soli
-
⅔ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
270 g krojonych pomidorów, z puszki
-
⅔ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
330 g wody
-
160 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
95 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
216.2 kcal /
904.4 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
1017.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska