Wegańskie chili z batatami i fasolą

Wegańskie chili z batatami i fasolą

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 65 g zielonego orkiszu (patrz wskazówka)
    65 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 65 g cebuli przekrojonej na pół
  • ⅔ ząbka czosnku
  • ⅔ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju
  • 200 g batata pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 130 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 1 ⅓ łyżeczki soli
  • ⅔ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 270 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 330 g wody
  • 160 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
  • 95 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 216.2 kcal / 904.4 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 1017.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...