Urządzenia i Akcesoria
Ciasto podwójnie czekoladowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
24 kawałków
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
400 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g wody
-
500 g mąki pszennej typu 450-550
-
4 łyżeczki proszku do pieczenia
-
50 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
300 g cukru300 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
100 - 150 g cukru
-
6 jajek
-
160 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Krem czekoladowy
-
400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
400 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
400 g cukru pudru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
95.6 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
3013.2 kJ /
720.2 kcal
Tłuszcz
45.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Węglowodany
74.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biszkopt cytrynowy
4 godz.
Biszkopt szpinakowy
4 godz. 15 min
Biszkopt genueński z masłem
4 godz.
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Tort geoda
6 godz.
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Klasyczne brownie
50 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min