Urządzenia i Akcesoria
Lemoniada z owoców jagodowych
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 szklanek
Składniki
-
300 g owoców jagodowych, mrożonych, np. truskawek, malin, borówek, uprzednio rozmrożonych300 g owoców jagodowych, świeżych np. truskawek, malin, borówek
-
2 cytryny ekologiczne, przekrojone na pół
-
750 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
2 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
50 - 80 g cukru
-
6 - 8 kostek lodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
7.6 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
325.1 kJ /
77.7 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
20.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 Std. 40 Min
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 Min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 Min
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 Min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 Std.
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35 Min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 Min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 Min
Lemoniada jednorożcowa
3 Std. 15 Min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 Min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 Std.
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 Min