Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów macadamia, surowych, całych
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
500 g mleka
-
170 g cukru
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g wody
-
150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 laska cynamonu
-
150 g gruszek twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
95.4 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
2633.7 kJ /
629.5 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Węglowodany
55.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Truskawkowe parfait z białą czekoladą i pistacjami
5 godz.
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Bezalkoholowe mojito z marakują
10 min
Perłowy tort piętrowy
72 godz.
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min