Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 2 łyżeczki do skropienia
-
15 g miodu
-
15 g musztardy
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
75 g sera feta pokruszonego
-
300 g wody
-
200 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
-
200 g różyczek brokułu
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 200 g każdy)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
895.2 mg
Białko
41 g
Kalorie
2775.4 kJ /
663.4 kcal
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min