Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym

5.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 2 łyżeczki do skropienia
  • 15 g miodu
  • 15 g musztardy
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 75 g sera feta pokruszonego
  • 300 g wody
  • 200 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
  • 200 g różyczek brokułu
  • 2 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 200 g każdy)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 895.2 mg
Białko 41 g
Kalorie 2775.4 kJ / 663.4 kcal
Tłuszcz 40.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 34.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...