Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami

5.0 4 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 kawałków

Składniki

Ciasto czekoladowo-orzechowe
  • 230 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 9 jajek
  • 450 g orzechów, mieszanych np. migdałów ze skórką, orzechów włoskich, orzechów laskowych, ze skórką, pistacji niesolonych
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 120 - 140 g cukru
Kakaowy krem orzechowy
  • 75 g cukru pudru (patrz wskazówka)
  • 10 - 15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 75 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
  • 150 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • orzechy, całe, mieszane do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 145.5 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1586 kJ / 379.1 kcal
Tłuszcz 31.1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...