Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 kawałków
Składniki
Ciasto czekoladowo-orzechowe
-
230 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
9 jajek
-
450 g orzechów, mieszanych np. migdałów ze skórką, orzechów włoskich, orzechów laskowych, ze skórką, pistacji niesolonych
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
120 - 140 g cukru
Kakaowy krem orzechowy
-
75 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
10 - 15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
75 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
150 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
orzechy, całe, mieszane do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
145.5 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1586 kJ /
379.1 kcal
Tłuszcz
31.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min