Kremówka w pucharkach

Kremówka w pucharkach

4.8 6 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
15 porcji

Składniki

Krem budyniowy
  • 750 g mleka
  • 110 g cukru
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 100 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 3 żółtka
Pieczenie ciasta francuskiego
  • 275 - 300 g ciasta francuskiego
Bita śmietana
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 8 łyżek wody
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • 650 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 30 g cukru pudru
Przełożenie deseru
  • cukier puder do oprószenia
  • owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 125.2 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1443.4 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...