Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe półkule z wiśniami
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 9 godz.
8 sztuk
Składniki
Nadzienie wiśniowe
-
1 płaska łyżeczka żelatyny w proszku
-
2 łyżki wody
-
120 g wiśni, mrożonych, bez pestek120 g wiśni, świeżych bez pestek
-
30 g cukru
Mus czekoladowy
-
1 czubata łyżeczka żelatyny w proszku
-
3 łyżki wody
-
90 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
90 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
340 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Glazura kakaowa
-
90 g wody
-
10 g żelatyny w proszku
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g cukru
-
35 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Kruche spody
-
130 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
40 g cukru pudru
-
70 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 żółtko
-
1 szczypta soli
Dekorowanie
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
55.3 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
1827.8 kJ /
436.9 kcal
Tłuszcz
31.1 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Nester
26 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Cukier malinowy
5 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Suflety ciasteczkowe z sosem kawowym
1 godz.
Bomby czekoladowe
1 godz.
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.