Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
30 sztuk
Składniki
-
380 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
110 g cukru
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, grubo posiekanej150 g groszków z gorzkiej czekolady
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
19 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
564 kJ /
134.8 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 godz. 50 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Ciasteczka z żółtek
2 godz. 15 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5 godz. 20 min
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 godz.
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min