Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
30 sztuk
Składniki
-
380 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
110 g cukru
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, grubo posiekanej150 g groszków z gorzkiej czekolady
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
19 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
564 kJ /
134.8 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Kosmiczny tort
3 godz.
Cynamonki na parze
50 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Omlety na parze z krewetkami
35 min
Domek z piernika (z silikonowej formy)
1 godz. 30 min
Żelki mango
2 godz. 30 min
Ciastka owsiane
35 min