Urządzenia i Akcesoria
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki
-
60 g liści szpinaku baby, świeżych
-
40 g sera feta
-
4 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
240 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry w dwóch kawałkach
-
⅔ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 pomidor pokrojony w plastry
-
⅔ łyżeczki oregano, suszonego
-
240 g ziemniaków
-
⅔ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
568.2 mg
Białko
34.1 g
Kalorie
1690.6 kJ /
404.1 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
28.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 godz. 20 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min