Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

Kiszona czerwona kapusta
  • 600 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 20 g soli
  • 400 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 100 g octu sherry
    100 g czerwonego octu winnego
  • 2 szczypty sumaku
  • 4 ziarna pieprzu czarnego
  • 2 szczypty anyżu, mielonego
  • 2 goździki
  • 2 liście laurowe, suszone
Purée z selera
  • 500 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 260 g mleka
  • 260 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 10 g soli
Piersi z kaczki (sous-vide) i sos
  • 1520 g wody
  • 150 g soli
  • 4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 200 g każda)
  • 1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worka
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 140 g soku z czerwonych buraków
  • 120 g masła zimnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 30 g skrobi kukurydzianej
    30 g skrobi ziemniaczanej

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 32375.7 mg
Białko 41.6 g
Kalorie 3839.1 kJ / 917.6 kcal
Tłuszcz 58.7 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 34.1 g
Węglowodany 39.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...