Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 sztuk
Składniki
-
15 g skórki z pomarańczy ekologicznej, pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek (albedo)
-
35 g cukru trzcinowego, nierafinowanego plus dodatkowa ilość do posypania
-
90 g wody
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
190 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia190 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
gorąca woda
-
napój roślinny np. kokosowy, sojowy, owsiany, do posmarowania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
66.4 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
838.2 kJ /
200.3 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik choinka
15 godz. 30 min
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min
Sos jajeczny à la majonez
25 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM7, TM6)
40 min
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 godz.
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Herbatniki Domino
2 godz. 20 min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min