Chlebek do odrywania z serem i salami

Chlebek do odrywania z serem i salami

5.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera cheddar, jasnego pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 380 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 15 g cukru
  • 145 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 170 g mleka
  • 40 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowo 1 szczypta
  • 100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g ząbków czosnku pokrojonych na 2-3 kawałki
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 16 - 32 plastry salami pepperoni

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1079.5 mg
Białko 24.6 g
Kalorie 3785 kJ / 904.7 kcal
Tłuszcz 53.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 29.2 g
Węglowodany 82.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...